Geld

Net als in Nederland wordt in Griekenland betaald met de euro, andere valuta worden niet geaccepteerd. In het Grieks spreek je euro uit als “evro”.

  • Beschikbare munten: 1, 2, 5, 10, 20 en 50 cent. En munten van € 1,- en € 2,-.
  • Beschikbare biljetten: € 5,-, € 10,-, € 20,00, € 50,00, € 100,00, € 200,00 en € 500,00

Wel moet je rekening houden dat de biljetten van € 200,00 en € 500,00 niet overal worden geaccepteerd. Dit in verband met de beschikbaarheid van wisselgeld.

Creditcards

Bijna elke winkel of restaurant op Kos accepteert creditcards van de bekende maatschappijen zoals Visa of Mastercard, maar veel winkels in de kleine steden niet. Houd hier dus rekening mee als je in een winkel wilt betalen, of vraag het van te voren aan de cassiëre.

Fooien

Ook het geven van een fooi is op Kos vergelijkbaar met Nederland en wordt erg op prijs gesteld. In restaurants is het gebruikelijk om een fooi van ongeveer 10% achter te laten. Maar ook geef je bijvoorbeeld fooi aan gidsen bij excursies, kamermeisjes, taxichauffeurs en obers.

De kans is groot, als je een wat grotere fooi geeft aan het kamermeisje of de barman of -vrouw aan het begin van de vakantie, dat je hier profijt uit haalt tijdens je verblijf op het eiland.

De mooiste vakanties naar Griekenland boekt u op Elmar.nl!